Biografie

Melvin Bonnet is schrijver en zanger van vieze en grove liedjes. Zijn satirische teksten zitten vol zelfspot, leedvermaak en ironie. Ze gaan over alledaagse onderwerpen zoals chocolademelk, sociale media en gejatte fietsen. Soms behandelen ze een meer universele thematiek, maar dan gaat het vooral over dood en verderf of mislukte romantiek. Tussen de liedjes door vertelt Melvin soms verhaaltjes en draagt hij gedichtjes voor.

Zijn eerste gitaar vond hij op zolder toen hij acht jaar oud was. Een oud en gehavend ding waar hij waslijnen opzette. Melvin stond voor het eerst op een podium met punkbandjes maar begon pas cabareteske liedjes te schrijven op de kunstacademie. Hij schreef een liedje als sinterklaascadeau voor een meisje uit de klas waar hij stilletjes verliefd op was. De klas en het meisje hebben hard om het liedje gelachen, maar de liefde is verder onbeantwoord gebleven. Sindsdien deelt Melvin Bonnet zijn enigszins zorgelijke gedachten op rijm met het publiek (zie: Speellijst).

Melvin heeft zijn liedkunsten al op verschillende podia in mogen vertonen. Hij speelde onder andere tijdens de Nacht van de Kunst en de Wetenschap (2015), op Festival Hongerige Wolf (2014), Dichters in de Prinsentuin (2014), Pagefestival (2015) en het poëziefestival Dichter bie ons (2014 en 2015). Maar Melvin speelt het liefst in donkere kroegjes, obscure theatertjes en rommelige huiskamers.

5348_521042278055949_1412247763534242706_n

In de zomer van 2014 verscheen zijn de eerste EP, getiteld ‘Gewoon Melvin’, een in eigen beheer opgenomen CD met daarop zeven liedjes. In 2015 en 2016 ging Melvin mee met het reizende schrijverscollectief ‘Voor buiten Noord’, de tour met schrijvers en dichters uit Groningen van stadsdichter Kasper Peters. Sinds oktober 2015 is Melvin Bonnet vaste gast in de Groninger Talkshow Stand van Stad, waar hij maandelijks het openingslied voor schrijft. Melvin schrijf vaker liedjes voor speciale gelegenheden en evenementen, zoals in het verleden bijvoorbeeld voor het Let’s Gro festival (Groningen), Festival het Preuvenement (Assen), het Stedelijk Museum Assen (SMAHK) en het collectief Dichters ten Strijde.

bio_bonhov
Samen met dichter Egbert Hovenkamp II vormt Melvin sinds 2014 het paradoxale duo Bonhov. Ze treden samen op, organiseren poëziepodia in Assen (het maandelijkse 2 op 2 en de jaarlijkse Versmarkt) en hebben zelfs een eigen animatieshow (Bonhov TV) én een strip in de plaatselijke krant. Verder spelen ze iedere laatste woensdag van de maand in hun stamcafé Lodewijk Napoleon 1809, waar ze de voorbije maand in Assen beschouwen in liedjes en gedichten.
Melvin Bonnet, een magere troubadour gewapend met slechts een gitaar en een stapel doeltreffende liedjes, staat garant voor een avondje ongemakkelijk doch hilarisch mineurcabaret waarin niets lijkt te zijn wat het ook echt niet is!
Neem voor prijzen en voorwaarden contact op met het Melvin Bonnet Sales-team, te bereiken via telefoonnummer 06 811 230 23 of via het mailadres bonnetmelvin@gmail.com