Henkie: de Musical: de film

Woensdag, 30 augustus 2017
Op vrijdag 8 september zal in SMAHK in Assen de première plaatsvinden van de nieuwste (animatie)film van Melvin Bonnet.
“Henkie de Musical: de film” is een korte film bestaande uit animaties, theaterbeelden en liedjes van de veelzijdige kunstenaar Melvin Bonnet en zal voor het eerst vertoond worden aan het publiek.
De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen en vertelt het verhaal van een troubadour die een lied schrijft over zijn buurjongetje Henkie, die door zijn vader nogal strak aan de leiband wordt gehouden. Zo mag Henkie bijvoorbeeld niet buitenspelen met zijn vriendje Khalid, mag hij geen buitenlands eten, geen hip-hop en zelfs geen zwarte kat. Want de vader van Henkie is namelijk xenofoob.
In 2016 schreef Melvin het lied ‘Henkie’ dat veel reacties losmaakte op het internet. Het lied kwam terecht op de weblog GeenStijl en Melvin werd bedolven onder de veelal negatieve reacties op het lied. Hij werd onder andere uitgemaakt voor “linkse subsidiegraaier” en “een extremist waar de wereld kapot aan gaat”. In eerste instantie wilde Melvin er een theaterprogramma over schrijven maar uiteindelijk is het een film geworden.
VisualWeb
Op vrijdagavond 8 september zal de film bij SMAHK in première gaan. De deuren gaan open om 20:00 uur en om 20:30 uur zal de film beginnen. De film duurt ongeveer 20 minuten en daarna is er tijd voor de traditionele SMAHK-borrel. De entree is gratis.

Comments are closed.