Troubadour in de bieb

Woensdag, 22 januari 2013
In aanloop naar de Week van de Poëzie organiseert Bibliotheek Emmen in samenwerking met Stichting Gemeentedichter Emmen een poëziemiddag op zondag 26 januari 2014. Deze middag vindt plaats in het leescafé van de bibliotheek aan het Noorderplein en begint om 13.30 uur. Tussen de voordrachten van de dichter zal Melvin zijn liedjes ten gehore brengen.
De dichters die optreden zijn Berendly Gahler, Cobi de Jonge, Anna Hardonk, Bertus Beltman, Peter Veen, Klaas van der Meulen, Geja Casu, Joep van Ruiten en Gezienus Omvlee. Zij hebben allemaal de opdracht gekregen om speciaal voor deze gelegenheid een gedicht te maken over de bibliotheek of het Noorderplein. Daarnaast dragen zij eigen werk voor.
De cabareteske troubadour Melvin Bonnet zorgt voor een muzikale omlijsting van het geheel. Zichzelf begeleidend met gitaar en mondharmonica brengt hij Nederlandstalige liederen te gehore, vol van zelfspot, ironie en leedvermaak. Soms over actuele onderwerpen, maar ook universele thematiek als dood en verderf, gaat hij niet uit de weg.

Comments are closed.